Животно осигурување плус инвестирање на светските берзи

 

Нов производ на македонскиот пазар: Винер лајф и ВФП Фонд менаџмент нудат за корисникот на оваа полиса да биде животно осигурен, а истовремено да стане и инвеститор во акции на најголемите светски компании.

Осигурителната куќа Винер лајф во партнерство со инвестицискиот фонд ВФП Фонд менаџмент лансираа нов производ, Лајф инвест, кој што претставува спојување на животното осигурување и вложување во инвестициски фонд. Тоа значи дека парите што имателите на овој тип полиса за животно осигурување ќе ги уплаќаат во Винер лајф, фондот ВФП ќе ги инвестира во акции на компании што котираат на берзите во САД, Германија, Швајцарија и останатите развиени пазари.

“Овој е еден од поатрактивните осигурителни производи што на странските пазари веќе подолго време е присутен, а предноста за физичките лица е што на овој начин може да вложат во акциите на најголемите светски компании и на тој начин да бидат во добивка што може да е значајно поголема од онаа остварена од штедење во банка, на пример“, изјави Дарко Дедиќ, претседател на УО на Винер Лајф.

Дирекорот на ВФП Фонд менаџмент, Петар Андреевски, истакна дека овој производ по својата софистицираност е еднаков на финансиските продукти што им се нудат на најбогатите луѓе во западните земји, со тоа што во Македонија може да станете инвеститор во светските компании, само со животна полиса од неколку стотини евра.

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

 

Pratete ne na Facebook!